maandag 22 oktober 2018

Project Sjabbes 1: frisse Rode Kool salade

Door: Rabbijn Simon Bornstein®


Rabbinaat Alkmaar lanceert het Project Sjabbes. Wat is er mooier dan te mogen genieten van een heerlijke Sjabbes samen met misjpoche, vrienden en bekenden aan de tafel? Sjabbes hoort een voorproefje te zijn van hetgeen ons in de Ngaulom Habbo wacht. We openen met een recept voor een heerlijk frisse Rode Kool salade voor Sjabbes Kaudeisj.


Benodigdheden:

- een halve Rode Kool
- twee appels
- Honing
- peper en zout
- een el virgine olijfolie
- twee limoentjes
- Maanzaadjes
- mes, snijplank, glazen schaal, een glas

Bereidingswijze:


Men verwijdert de buitenste bladen van de halve Rode Kool en snijdt de kool in smalle reepjes. De reepjes worden in de schaal gedeponeerd. Hierna wast men de kool onder een lauwwarme kraan en controleert de groente op mogelijke insecten die verwijderd moeten worden. 




Laat hierna de kool uitdruipen. De twee blozende appels worden eveneens zorgvuldig gewassen, opengesneden en in kleine partjes gehakt. De partjes worden in de schaal met Rode Kool overgestort.


Vervolgens kunnen de drie eetlepels maanzaadjes worden toegevoegd, waardoor een vrolijke kleuren mix ontstaat.



In het glas worden de honing, sap van twee limoentjes, peper en zout door elkaar geroerd. Hierna roert men dit mengsel zorgvuldig door de salade. Voila! Uw frisse Rode Kool salade voor een fijne Sjabbes!




#BIJEENKOMST "#SOLIDAIR MET# ISRAËL"

Door: #Rabbijn #Simon #Bornstein ® Na de verschrikkelijke aanval op Israël hebben Joodse organisaties in Nederland, waaronder de Joodse Ge...