donderdag 10 december 2020

#Rabbijn vraagt #Tweede #Kamer om #COVID #Studiefonds voor #jongeren

 Door: #Rabbijn #Simon #Bornstein®

Veel Joodse jongeren worden zwaar getroffen door de COVID pandemie en haar gevolgen. Veel jongeren zijn op zoek naar steun, advies na verlies van hun stage, studenten- of bijbaan, studie of huiselijke problemen. 


Verlies van veel jeugdwerkgelegenheid leidt tot grote klappen die jongeren economisch niet op kunnen vangen. Jongeren verliezen hun stages, werk en ook opleidingen. Leermiddelen als laptops, printers, etc. worden voor jongeren of hun huishoudens onbetaalbaar, maar zijn onmisbaar voor een fatsoenlijke wijze van studeren.

Hierdoor wordt de toekomst van individuele Joodse jongeren in het bijzonder en die van Nederlandse jongeren in het algemeen ook zwaar geraakt. 

De huidige generatie jongeren tussen de 15-25 levensjaren mag geen verloren generatie zijn.

Rabbijn Simon Bornstein roept daarom de fracties in de Tweede Kamer der Staten-Generaal op tot het investeren in jongeren.

In het bijzonder verzoekt de Rabbijn de Tweede Kamer en het Kabinet Rutte om een speciaal COVID Studiefonds in het leven te roepen waarop zwaar getroffen jongeren een beroep kunnen doen om financiële compensatie te ontvangen om de economische klappen die de pandemie tot gevolg heeft op te kunnen vangen. 

Rabbijn Simon Bornstein verzoekt het Rijk in het bijzonder om dit fonds en de financiering ervan te organiseren in samenwerking met het bedrijfsleven en het midden- en kleinbedrijf. Werkgevers horen te investeren in onze jongeren en daartoe horen zij ook financieel bij te dragen.

Dat hoort bij goed zorgen voor elkaar, een zorgzame samenleving.


#BIJEENKOMST "#SOLIDAIR MET# ISRAËL"

Door: #Rabbijn #Simon #Bornstein ® Na de verschrikkelijke aanval op Israël hebben Joodse organisaties in Nederland, waaronder de Joodse Ge...