woensdag 23 december 2020

ONBEKEND MAAKT ONBEMIND: ANTISEMITISME, DEBAT – AMSTERDAM

Door: Rabbijn Simon Bornstein®

In debatcentrum De Balie in Amsterdam heeft op 08 december 2020 een debat plaats gehad omtrent het thema 'Onbekend maakt onbemind; antisemitisme debat. Volgens de organisatoren  'staat in een debat het antisemitisme in de media centraal. Hoe kan het dat antisemitisme zowel in de mainstream media, als op online platforms steeds opnieuw opduikt?

Youtubers die zeggen dat corona een Joods complot is, een bekende satiricus die in een lied zinspeelt op geldbeluste Israëliërs en de NOS die over de zakenman George Soros schrijft als ‘de Jood Soros’ met als kop ‘Invloedrijke bemoeial met tentakels ver in de wereldpolitiek’.

De sprekers op deze debatavond worden op een later moment bekend gemaakt. Vanwege de coronamaatregelen is een beperkt aantal toegangsplaatsen beschikbaar.'

 

Ook meldt JONET dat het debat via internet te volgen zou zijn, want wordt gemeld, het debat wordt live gestreamed. Echter de Balie-website blijkt geen live uitzending uit te stralen, de Baliemedewerkers weten des gevraagd ook niets. Slecht stukje organisatie.

Wie werkelijk af wil weten wat zich op antisemitisme gebied afspeelt doet er verstandig aan om de bijdrage op de weblog Republiek Allochtonië goed te lezen.

In een zeer uitvoerige bijdrage wordt daar door de auteur ingegaan op de achtergronden van het antisemitisme onderzoek in Nederland, actuele definities, actueel overheidsbeleid en de omvang van het aantal meldingen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

#BIJEENKOMST "#SOLIDAIR MET# ISRAËL"

Door: #Rabbijn #Simon #Bornstein ® Na de verschrikkelijke aanval op Israël hebben Joodse organisaties in Nederland, waaronder de Joodse Ge...