zaterdag 21 maart 2020

#Syrische #arts wil worden ingezet: #Rabbijn #helpt bij vinden #ziekenhuis

Door: #Rabbijn #Simon #Bornstein®

CORONA-crisis. De uitzonderlijke situatie rond de Corona-pandemie brengt soms de beste eigenschappen in mensen naar boven. Talloze sociale initiatieven ontstaan om ouderen en kwetsbaren in onze samenleving te ondersteunen. 



Dergelijke initiatieven verdienen erkenning, waardering en onze ondersteuning waar mogelijk. De Nederlandse samenleving zou wel eens krachtiger en socialer uit de huidige maatschappelijke of medische situatie kunnen komen, met een nog mooier sociaal weefsel.

Zo is er een uit Syrië gevluchte arts die in een nationaal dagblad zijn diensten aanbiedt, hij wil worden ingezet in een Nederlands ziekenhuis. Dat is dapper en lovenswaardig, gelet op de moeilijk beheersbare status van de huidige pandemie.


#Rabbijn #Simon #Bornstein® helpt genoemde arts om een passende plaats te vinden in een Nederlands ziekenhuis waar hij bij voorkeur op zijn niveau ingezet kan worden met zijn schat aan ervaring opgedaan in ziekenhuizen in zijn geboorteland in een oorlogssituatie. Gewend zijnde om onder extreme omstandigheden, veel te betekenen voor zijn collegae en patiënten terwijl weinig middelen hem daarbij tot de beschikking stonden.

Inmiddels heeft Rabbinaat Alkmaar een tiental ziekenhuizen aangeschreven met het verzoek om de Syrische arts een waardevolle werkplek aan te bieden. Het wachten is nu op antwoord.

Deze Syrische arts verdient onze warme ondersteuning en een passende werkplek. Hulde. 

------------------------------------------

#Tags:

#Corona #Vluchteling #Arts #Syrië #werkplek #hulpbetoon #ziekenhuis #medisch #InternationaleDagtegenRacisme #Novruz

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

#BIJEENKOMST "#SOLIDAIR MET# ISRAËL"

Door: #Rabbijn #Simon #Bornstein ® Na de verschrikkelijke aanval op Israël hebben Joodse organisaties in Nederland, waaronder de Joodse Ge...