dinsdag 3 december 2019

Rabbijn spreekt World Jewish Congress over Arabisch-Joodse vluchtelingen

Afbeelding kan het volgende bevatten: 2 mensen, pak
Rabbijn Simon Bornstein ontmoet World Jewish Congress

Door: Rabbijn Simon Bornstein®

Het World Jewish Congress is een wereldwijde koepel organisatie van Joodse gemeenten en Joodse organisaties. Eén van de onderwerpen waarvoor WJC zich inzet zijn het promoten en beschermen van de belangen, cultuur, geschiedenis, materieel en immaterieel erfgoed van de Arabische Joden. 


Uit vrijwel alle Arabisch talige landen zijn de Joodse gemeenschappen en hun instituties vrijwel verdwenen door exclusief Arabisch nationalisme, godsdienstig fanatisme onder de bevolking in combinatie met een haat jegens minderheden. Ruim een miljoen Sefardische Joden werden door Arabische regimes (gewelddadig) verdreven uit hun landen van origine. 

In de meeste gevallen met achterlating van hun roerende en onroerende bezittingen. In een reeks Arabischtalige landen wordt de eigen Joodse geschiedenis en de maatschappelijke en economische bijdragen aan de moderne ontwikkeling van die landen actief ontkend en uitgewist.

Over talloze hiermee samenhangende onderwerpen sprak Rabbijn Simon Bornstein® met het World Jewish Congress.



Tags: #RabbijnSimonBornstein® #Sefardiem #Mizrachiem #Joden #ArabischeJoden #JudeoArabisch #vluchtelingen #opvang #vluchtelingenkampen #tenten #immaterieelerfgoed #materieelerfgoed #roof #panarabisme #nationalisme #islamisme #uitsluiting #trauma #verdrijving #discriminatie #antisemitisme #dialoog #vredesproces #erkenning #waardering #respect #compensatie #schadevergoeding #herstelbetalingen 


#BIJEENKOMST "#SOLIDAIR MET# ISRAËL"

Door: #Rabbijn #Simon #Bornstein ® Na de verschrikkelijke aanval op Israël hebben Joodse organisaties in Nederland, waaronder de Joodse Ge...