maandag 30 april 2018

Toneel in Alkmaarse Synagoge op 4 mei Dodenherdenking

Door Rabbijn Simon Bornstein
Jongeren uit Alkmaar verdiepten zich in de geschiedenis van Alkmaar ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Zij spraken met ouderen over hoe het was jong te zijn in oorlogstijd. Deze gesprekken, vol herinneringen en verhalen, vormen samen met ander bronmateriaal de basis van de voorstelling 'Geluid van stilte'.
Alkmaarse Jongeren
De synagoge in Alkmaar werd in 1942 op last van de Duitse bezetter gesloten, waarna de joden werden gedeporteerd en de synagoge leeg geroofd. Het gebouw werd in 2011 opnieuw in gebruik genomen als synagoge en zal op 4 mei het decor vormen voor een zinnenprikkelende voorstelling waarin verleden en heden samenkomen.
Tijd: 21.00 uur
Locatie: Alkmaarse synagoge, Hofstraat 15 te Alkmaar
Kaarten: € 5,- pp
Kaartverkoop via ticketsysteem van Artiance

Zie hiervoor de website van Artiance
https://www.artiance.nl/agenda/theater-na-de-dam/
Artiance maakt voor Theater Na de Dam deze voorstelling. Tijdens de negende editie van Theater Na de Dam spelen gelijktijdig 28 jongerenvoorstellingen, allen gebaseerd op gesprekken met ouderen over de oorlog. Van Sittard tot Groningen en van Den Haag tot Arnhem klinken voor even de stemmen van toen in het nu.

Omdat het bovenstaande op Sjabbes Kaudeisj plaats zal hebben wordt aanbevolen toegangskaarten voor ingaande Sjabbes te kopen.

#BIJEENKOMST "#SOLIDAIR MET# ISRAËL"

Door: #Rabbijn #Simon #Bornstein ® Na de verschrikkelijke aanval op Israël hebben Joodse organisaties in Nederland, waaronder de Joodse Ge...