dinsdag 12 september 2017

Jubilaris viert ambtsjubileum in Alkmaarse synagoge

Door Rabbijn Simon Bornstein

Grote vreugde hedenmiddag tijdens de feestelijkheden in de Alkmaarse Synagoge. Een jubilaris die reeds sedert de oprichting van de Stichting Alkmaarse Synagoge in 1997 bij de sjoel betrokken is, vierde op deze stralend zonnige dag het veertigjarig ambtsjubileum bij de werkgever in sjoel.


Er waren toespraken van de directeur, de afdelingsmanager en collega's. De jubilerende was het stralend middelpunt van deze middag. Er werden complimenten uitgedeeld. De jubilaris werd omschreven als uiterst loyaal aan de werkgever, de collegae, maar ook aan de Alkmaarse Synagoge.

Verder werd de enorme gastvrijheid van het gezin van de jubilaris geroemd. 'Zelden ontmoeten we een gezin, dat zo gastvrij is, er is altijd plaats voor pleegkinderen en gasten', aldus de manager.


De kleine honderd gasten werden onthaald met een uitgebreid koosjer buffet, dat was bereid door het hechte vrijwilligersteam van de Alkmaarse Synagoge. Diverse Joodse leerlingen maakten speciaal voor de gelegenheid een kiddoesj zoals op sjabbes kaudeisj en gaven daarbij een korte uitleg.


Een bestuurslid van de regionale FNV in het Hollands Noorderkwartier prees de jubilaris voor de decennia lange inzet ten behoeve 's lands grootste vakbond. Namens het bestuur van de Synagoge wenste Loes Citroen de jubilaris van ganser harte mazzel tof en de rabbijn gaf een feestelijke droosje in sjoel..

Tot slot werden de gasten door rabbijn Simon Bornstein in twee cohorten rondgeleid in de Alkmaarse Synagoge. Met het vallen van de nacht verlieten de vrolijk pratende gasten uitgelaten de Synagoge.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

#BIJEENKOMST "#SOLIDAIR MET# ISRAËL"

Door: #Rabbijn #Simon #Bornstein ® Na de verschrikkelijke aanval op Israël hebben Joodse organisaties in Nederland, waaronder de Joodse Ge...