donderdag 16 november 2017

Waar beperkt levensbeschouwing anderen om zichzelf te zijn?

Uitnodiging dialoogavond. Alkmaar in Dialoog en Verbinding 

De avond wordt ingeleid vanuit het geloof van vier verschillende sprekers. Zij geven hun visie gevolgd door de mogelijkheid tot verdiepende vragen vanuit het publiek. Nadien delen we momenten dat de ander met hun opvattingen jouw vrijheid belemmerden of weinig ruimte liet voor een ander perspectief.

Toegang is gratis.


Dialoogavond 22 11 2017








De sprekers zijn:

- Imam Hüseyin Önal die stelt dat we liefde, tederheid, empathie en begrip voor elkaar nodig hebben, met ons allen kunnen we heel veel betekenen voor het heden en toekomst van mensen.

- Rien Erkelens. Hij zag in de Protestantse Kerk hoe door dialoog mensen weer worden opgenomen in plaats van uitgesloten.


- Rabbijn Simon Bornstein. Gaat voor een inclusieve, solidaire en liefdevolle samenleving. Bekend deelnemers aan onze activiteiten om een samenleving van en voor iedereen te bewerkstelligen. 

- Jan Zwart, landelijk voorganger Apostolisch Kerkgenootschap. In de samenleving is het nodig om solidair en met compassie te leven.
Apostolischen willen deze waarden waarmaken. Leven in liefde maakt duurzaam samenleven mogelijk.

Het gesprek wordt geleid door Eerde de Swart, directeur Vrijwilligerscentrale Alkmaar. De Swart: ‘Ik wil de wereld leuker maken. Daarom zet ik me in voor een samenleving waarin iedereen gelijkwaardig mee kan doen.’

ALKMAAR IN DIALOOG EN VERBINDING

 Het programma Alkmaar in Dialoog en Verbinding is een samenwerking tussen Art.1 Bureau Discriminatiezaken NHN en de Bibliotheek Kennemerwaard. Met de dialoogavonden willen we investeren in een stad voor iedereen.Dialoogavond 'jouw levensvisie – mijn vrijheid'

Woensdagavond 22 november 2017
20-22 uur
Georganiseerd door Art.1 Bureau Discriminatiezaken NHN en 
Bibliotheek Kennemerwaard

#BIJEENKOMST "#SOLIDAIR MET# ISRAËL"

Door: #Rabbijn #Simon #Bornstein ® Na de verschrikkelijke aanval op Israël hebben Joodse organisaties in Nederland, waaronder de Joodse Ge...