zaterdag 29 augustus 2020

Rabbijn Simon Bornstein geestelijk verzorger bij Assadaaka Community

Door: Rabbijn Simon Bornstein®

Voorzitter Ahmed el Mesri: 'Het is vandaag een heel grote en feestelijke dag voor de Assadaaka Community!'


De Amsterdamse Assadaaka Community heeft rabbijn Simon Bornstein® benoemd als geestelijk verzorger.

De Assadaaka Community is sedert dertig jaar een kernorganisatie in Amsterdam-Oost. Oprichter Ahmed el Mesri is een grootheid in het sociaal domein. 

assadaaka

Hij werd voor zijn tientallen jaren van deskundige inzet genomineerd als Amsterdammer van het Jaar in 2019. Het team van Assadaaka vormt een hechte en zeer deskundige groep op het sociaal-maatschappelijk werkterrein.

De Assadaaka Community is een gemeenschapshuis en voor een veelkleurige gemeenschap, bestaande uit bewoners van Amsterdam-Oost. Aan de activiteiten echter nemen mensen deel die daarvoor uit alle delen van het land aan reizen.

Ahmed El Mesri - Home | Facebook

Vele honderden hebben zich de Nederlandse taal eigen gemaakt als deelnemers aan het aangeboden taal- en inburgeringsonderwijs. De bijeenkomsten worden altijd druk bezocht, waardoor de netwerkfunctie van de Assadaaka gemeenschap van onschatbare waarde is voor de hoofdstad.

De juridische, sociale en maatschappelijke spreekuren trekken cliënten vanuit Noord-Holland en Utrecht. Ook het Amsterdamse College van BenW draagt de Assadaaka Community een warm hart toe.

De Assadaaka Community onderhoudt uitmuntende relaties met bijvoorbeeld de landelijke koepelorganisaties van mensen met een beperking.

Een fors netwerk aan mantelzorgers heeft haar basis binnen de gemeenschap. Talloze cursussen en bijeenkomsten voor deze doelgroep worden deskundig georganiseerd.

Jongeren nemen deel aan trainingen, uitjes, stages en een reeks andere uitdagende activiteiten waar zij de kans krijgen om zich persoonlijk en professioneel te ontwikkelen. 

Binnenkort kunnen deze jongeren professionele coachingstrajecten volgen bij Rabbijn Simon Bornstein of het nu gaat om studiekeuzes, carriere-coaching of persoonlijke levensvragen, iedere jongere is van harte welkom.

Voor de kwetsbare bewoners doet de Assadaaka Community aan voedseldistributie. Ook in CORONA-tijd gaat deze activiteit onverdroten voort en worden tientallen maaltijden aan huis bezorgt bij kwetsbare ouderen, gehandicapten, zieken en alleenstaanden.

De heer Ahmed el Mesri is een belangrijke maatschappelijke spreekbuis voor (eenzame) ouderen met een migratieachtergrond en mensen met een beperking. 

In 2016 werd El Mesri onderscheiden door de Federatie Nederlands Vakverbond.

Het is in Nederland een primeur dat een organisatie met een Moslim-achtergrond, een Rabbijn als geestelijk verzorger benoemt. 

Salaam Aleikoum, weShalom Aleinou!
Deo volente, vele jaren bij gezond.


----------------------------------------------------------------------

#Tags: 

#RabbijnSimonBornstein #Rabbinaat #Alkmaar #Assadaaka #Community #interreligieus #intercultureel #mantelzorg #spreekuur #sociaaldomein #AhmadelMesri #geestelijkeverzoring #geestelijkverzorger #Joden #Moslims #primeur #diversiteit #inclusie #AmsterdammervanhetJaar #inburgering #integratie #bewonersparticipatie #belangenbehartiging #emancipatie #onderwijs #training #coaching #sociaal-pastoraal #pastoralezorg #pastoraat #chaplain #chalaincy #interreligious #Jew #Muslim #cooperation #ikherdenk #FNV #dialoog #Rabbi

#BIJEENKOMST "#SOLIDAIR MET# ISRAËL"

Door: #Rabbijn #Simon #Bornstein ® Na de verschrikkelijke aanval op Israël hebben Joodse organisaties in Nederland, waaronder de Joodse Ge...