dinsdag 10 oktober 2017

Onderscheiding voor bestuur Alkmaarse Synagoge

Tijdens een feestelijke dienst ter gelegenheid van Soekot (Loofhuttenfeest) in de Alkmaarse Synagoge is afgelopen vrijdag een hoge interreligieuze onderscheiding uitgereikt aan het bestuur van de Alkmaarse Synagoge. Voorzitter Loes Citroen nam het Certificaat van Waardering namens haar team in ontvangst.


voorzitter Loes Citroen ontvangt onderscheiding

In aanwezigheid van een landelijk bekende Imam van het Contactorgaan Moslims en Overheid, waaronder meer dan zeshonderd moskeeën in Nederland ressorteren, leden van het landelijk Inspraak Orgaan Turken en een afvaardiging van het College van Burgemeester en Wethouders van de stad Alkmaar ontving het Synagogaal bestuur deze maatschappelijke onderscheiding.

Aanleiding voor de toekenning van deze onderscheiding vormen de duurzame, forse inspanningen die het uit onbezoldigde vrijwilligers bestaande synagoge bestuur leveren om interreligieuze en interculturele dialoog en ontmoetingen tussen burgers te realiseren.

De sjoelbezoekers en de aanwezige delegaties werden lovend toegesproken door Rabbijn Simon Bornstein, namens het in de hoofdstad gevestigde Breed Interreligieus Overleg waarin sociale, religieuze en interculturele organisaties zich hebben verenigd.

#BIJEENKOMST "#SOLIDAIR MET# ISRAËL"

Door: #Rabbijn #Simon #Bornstein ® Na de verschrikkelijke aanval op Israël hebben Joodse organisaties in Nederland, waaronder de Joodse Ge...