maandag 9 oktober 2017

Breed Interreligieus Intercultureel Overleg viert eerste lustrum

Geanimeerde interreligieuze Conferentie


Met de conferentie Ruimte voor Religie vierde het Breed Interreligieus Intercultureel Overleg (BIIO) in Amsterdam op 05 oktober haar eerste lustrum in aanwezigheid van ruim 250 moskee- en kerkbestuurders, kerkelijke vrijwilligers, ambtenaren en buurtbewoners. De conferentie werd gehouden in het nieuwe auditorium van het Calvijn College.

Professor Dr. Fokko Oldenhuis van de Rijksuniversiteit Groningen discuteerde over de grenzen van de wettelijke vrijheid van godsdienst en Professor Dr. P.S. van Koningsveld van de Leidse Universiteit hield een vertoog over de faciliteiten die Moslims in Nederland hebben opgebouwd en welke maatschappelijke positie die innemen.

In vijf workshops werd ingegaan op vraagstukken in het onderwijs in relatie tot religie, het stichten van scholen, het karakter van moderne Salafistische stromingen. Oud stadsdeelbestuurder Hoogerwerf ging diepgaand in op de rollen van en verhoudingen tussen de lokale overheden en sociale en godsdienstige organisaties.

Het BIIO verenigt in Amsterdam  moskeeën, kerken en andere religieuze organisaties. Het BIIO werd in 2013 opgericht. Wij slaan bruggen tussen sociale, godsdienstige en interculturele organisaties in onze wijken, zodat wij elkaar leren kennen en niet langs elkaar heen leven. Door goed overleg met de lokale overheid en elkaar geven wij vorm en inhoud aan goede verhoudingen tussen burgers onderling.








Geen opmerkingen:

Een reactie posten

#BIJEENKOMST "#SOLIDAIR MET# ISRAËL"

Door: #Rabbijn #Simon #Bornstein ® Na de verschrikkelijke aanval op Israël hebben Joodse organisaties in Nederland, waaronder de Joodse Ge...