dinsdag 17 september 2024

#STADSGESPREK - #TOEKOMST VAN DE #ZORG VOOR #OUDEREN

#Stadsgesprek #Toekomst van #Ouderen

Als Rabbijn van Alkmaar is het mijn taak om verslag te doen van het recente Stadsgesprek over de toekomst van ouderen in de stad. Tijdens dit belangrijke evenement stond de vraag centraal #hoe we als #stad en #samenleving #kunnen #zorgen voor de #oudere en soms #kwetsbare Amsterdammers, gezien de #toenemende #personeelstekorten in de #zorg.
Personeelstekorten in de Zorg
Een urgent probleem dat tijdens het Stadsgesprek werd benadrukt, zijn de personeelstekorten in de zorgsector. Deze tekorten zijn momenteel al aanzienlijk en dreigen alleen maar toe te nemen. Dit vormt een grote uitdaging voor het waarborgen van kwalitatieve zorg voor ouderen in Amsterdam.
Diversiteit aan Perspectieven
Tijdens het Stadsgesprek werden verschillende perspectieven belicht om mogelijke antwoorden te vinden op de vraag hoe we als stad en samenleving kunnen zorgen voor ouderen. De sprekers die hierbij betrokken waren, brachten elk hun unieke expertise en ervaring naar voren:
Jaap-Willem de Wit (eindverantwoordelijk wijkzorg bij Amstelring)
Deniece Hanse (programmaleider Ouderenhuisvesting - Langer thuis van stichting !Woon)
Katinka Rademaker (InHolland)
Ingrid Reetz en Karien van Rozendaal (Ymere)
Rosa Kreiter (Markant)
Alexander Regeling (Humanitas)
De diversiteit aan sprekers weerspiegelde het belang van een multidisciplinaire aanpak bij het vinden van duurzame oplossingen voor de zorgbehoeften van ouderen in Amsterdam.
Conclusie
Het Stadsgesprek over de toekomst van ouderen in Amsterdam benadrukte niet alleen de urgentie van het aanpakken van personeelstekorten in de zorg, maar ook het #belang van samenwerking tussen verschillende partijen om een #inclusieve en #effectieve #zorginfrastructuur te #creëren voor #oudere #burgers.

#STADSGESPREK - #TOEKOMST VAN DE #ZORG VOOR #OUDEREN

#Stadsgesprek #Toekomst van #Ouderen Als Rabbijn van Alkmaar is het mijn taak om verslag te doen van het recente Stadsgesprek over de toe...