woensdag 26 juni 2019

Evangelisatie Jodenbuurt ongewenst!

Door: Rabbijn Simon Bornstein®


Interreligieuze dialoog is gebaat bij veiligheid. Het intrinsiek respecteren van de ander zonder te willen annexeren hoort daarbij centraal te staan. Evangelisatie en Jodenzending door bepaalde kerkgenootschappen zijn vanuit Joods oogpunt volledig ongewenste vormen van een "dialoog". 

Een fatsoenlijke interreligieuze ontmoeting of - dialoog op voet van gelijkwaardigheid en zonder de drang een ander te willen annexeren leidt tot maatschappelijk wenselijke verhoudingen, tot goede banden tussen religieuze groeperingen en mensen zonder godsdienstige overtuiging of levensbeschouwing. Tot maatschappelijk cement en verbinding.

Zendingsdrang en evangelisatie daarentegen zijn per definitie gericht op annexatie van de ander, beschouwen één godsdienst superieur aan de ander. Jodenzending en -evangelisatie zijn derhalve per definitie sociaal onveilig, opdringerig en ongewenst. 



In het bijzonder in een Jodenbuurt. Deze week werd wederom een groep evangelisten waargenomen die hun waar van deur tot deur probeerden uit te venten. Aan de deur wordt niet gekocht!

#BIJEENKOMST "#SOLIDAIR MET# ISRAËL"

Door: #Rabbijn #Simon #Bornstein ® Na de verschrikkelijke aanval op Israël hebben Joodse organisaties in Nederland, waaronder de Joodse Ge...