dinsdag 29 mei 2018

Netwerk Wereldburgers F.N.V.,

Door: Rabbijn Simon Bornstein

Veel migranten en hun kroost lopen tegen problemen aan op het gebied van werk, inkomen en zorg. Voor hen is er het Netwerk Wereldburgers F.N.V.. Het Netwerk signaleert ontwikkelingen die belangrijk zijn voor migranten, zet ze op de agenda en pakt ze actief op. Denk aan gelijk loon voor gelijk werk, goede huisvesting van tijdelijke arbeidsmigranten en samenwerking met buitenlandse vakbonden. Maar ook het verbeteren van de arbeidsmarktpositie van allochtone jongeren.
Inspreken bij de politiek namens de F.N.V.
Vertegenwoordiger Ledenparlement. Het Netwerk Wereldburgers FNV heeft circa 3000 leden. Deze worden vertegenwoordigd door een gekozen vertegenwoordiger naar het Ledenparlement, met het recht in te spreken in het Ledenparlement. Rabbijn Simon Bornstein is sinds oktober 2018 de gekozen vertegenwoordiger van de Netwerkraad Wereldburgers F.N.V. voor de komende vier jaar. 

Simon Bornstein is landelijk intensief betrokken bij de implementatie van het 
Diversity Charter. Samen met  de Vereniging V.N.O.-N.C.W., M.K.B.-Nederland, L.T.O.-Nederland, F.N.V., C.N.V. en V.C.P.. De Raad voor het Overheidspersoneelsbeleid (R.O.P.) en de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (S.Z.W.)
Hij is actief als kaderlid van de FNV. Daarnaast is hij actief in de landelijke interreligieuze dialoog en als bestuurslid van een aantal religieuze- en migrantenorganisaties. Simon Bornstein is bereikbaar voor al uw vragen en initiatieven op het gebied van Diversiteit, (Arbeids-) Migratie, Jeugd, Jongeren en Anti-discriminatie.
Wereldburgers in het Ledenparlement. De jeugd heeft de toekomst en daarom wil de Netwerkraad haar budget uitbreiden om nieuwe doelgroepen als leden van de FNV te kunnen werven. Hen als nieuwe, diverse kaderleden te kunnen trainen. Dit om hen in te zetten voor de bond. 

Daarnaast wil Simon Bornstein voor zijn kaderwerk een actieve advies-groep opzetten die door hem ingeschakeld kan worden om relevante thema’s binnen de bond te agenderen, denk aan de vluchtelingen, asielzoekers, gelijke lonen voor E.U.-arbeidsmigranten, pensioenen, sociale zekerheidsverdragen met landen buiten de E.U., stageplaatsen voor biculturele jongeren (ook binnen F.N.V.), etc.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

#BIJEENKOMST "#SOLIDAIR MET# ISRAËL"

Door: #Rabbijn #Simon #Bornstein ® Na de verschrikkelijke aanval op Israël hebben Joodse organisaties in Nederland, waaronder de Joodse Ge...