dinsdag 13 augustus 2024

#STADSGESPREK OVER #JONGEREN, #DISCRIMINATIE & #WERK

#STADSGESPREK OVER #JONGEREN, #DISCRIMINATIE & #WERK

Door: #Rabbijn #Simon #Bornstein®



#Wijkraad #Zuid #West #Amsterdam heeft half mei 2022 deelgenomen aan het #STADSGESPREK #OVER #JONGEREN. Een zeer #levendige #bijeenkomst in #DE #JUNGLE in de Tweede Van Swindenstraat in #AmsterdamOost.
Jongeren in onze stad weten dat het uitmaakt hoe je er #uitziet of wat je #achternaam is. Soms worden #jongeren #staande #gehouden op een #vrijdagavond door de #politie. Of kan je op #straat #wantrouwend worden #aangekeken door een #oude #dame.
Het het heeft ook #invloed op je #baankans. #Wetenschappelijk #onderzoek heeft al lang #aangetoond dat #discriminatie #regelmatig #voorkomt op de #arbeidsmarkt. Al aan het begin van de #loopbaan van een #jongeren kan #discriminatie een #rol #spelen, namelijk bij de #zoektocht naar een #stage.
Het kan zelfs je hele carrière meespelen. #Vooroordele en #stereotypen blijken moeilijk door de maatschappij #uittebannen.
Gedurende de bijeenkomst ‘Stadsesprek ‘Jongeren, Discriminatie, Werk’ luisterden we eerstens naar de #ervaringsdeskundige #jongeren zelf. Er werd gepoogd #lering te trekken uit hun #ervaringen en #verhalen.
Charita Zandgrond van het ROC van Amsterdam kwam met haar verhaar over de #best #practices die zij en haar team hebben ontwikkeld in het #tegengaan van #vooroordelen bij
#stagebedrijven.
Voorts deed #MKBAmsterdam-bestuurslid #Michal van #Dantzig haar woord en kreeg #DOCK- #jongerenwerker #Omar #Ameziane.als laatste deskundige het woord. Zijn optreden was zeer #deskundig en #inspirerend. Het wachten is nu op een eventuele #vervolgbijeenkomst ter #verdieping!

#STADSGESPREK - #TOEKOMST VAN DE #ZORG VOOR #OUDEREN

#Stadsgesprek #Toekomst van #Ouderen Als Rabbijn van Alkmaar is het mijn taak om verslag te doen van het recente Stadsgesprek over de toe...