vrijdag 7 juni 2024

#START #OPERATION #MARCHABA #2024

#OPENING #OPERATIE #MARCHABA DOOR #ZIJNE #MAJESTEIT #MOHAMED #VI VOOR #WARME #ONTVANGST #THUIS.

Door: #Rabbijn #Simon #Bornstein®

Op 5 juni 2024 gaf Zijne Majesteit #Mohamed #VI het #startschot voor #Operatie #Marchaba 2024. Deze operatie werd gelanceerd met als doel het #verwelkomen van de #thuiskomende #Marokkaanse #diaspora gedurende de zomermaanden. De Marokkaanse diaspora, verspreid over de hele wereld, keert traditioneel terug naar Marokko tijdens de zomerperiode om #familie te #bezoeken, #culturele #banden te #versterken en hun #vaderland te #herontdekken.
De aftrap van Operatie Marchaba 2024 door Zijne Majesteit Mohamed VI markeerde een belangrijk moment in de relatie tussen Marokko en zijn diaspora. Het symboliseerde de inzet van de Marokkaanse regering om de banden met de diaspora te versterken en hen aan te moedigen om actief bij te dragen aan de ontwikkeling van hun thuisland.
Tijdens de ceremonie op 5 juni 2024 sprak Zijne Majesteit Mohamed VI over het belang van de Marokkaanse diaspora voor Marokko en benadrukte hij hun rol als bruggenbouwers tussen verschillende culturen en gemeenschappen. Hij prees hun bijdragen aan zowel hun gastlanden als aan Marokko en riep op tot eenheid en solidariteit onder alle Marokkanen, waar ze zich ook bevinden.
Verwelkomen van de Thuiskomende Marokkaanse Diaspora
Het verwelkomen van de thuiskomende Marokkaanse diaspora gedurende de zomermaanden is een traditie die diep geworteld is in de Marokkaanse cultuur. Families bereiden zich voor op de terugkeer van hun dierbaren door huizen te versieren, maaltijden te bereiden en festiviteiten te organiseren. De diaspora brengt niet alleen emotionele vreugde met zich mee, maar ook economische voordelen door toerisme en investeringen in het land.
Operatie Marchaba 2024 heeft tot doel deze jaarlijkse terugkeer soepeler en gastvrijer te laten verlopen. Door middel van speciale programma’s, diensten en evenementen wil de Marokkaanse overheid ervoor zorgen dat de thuiskomst van de diaspora een positieve ervaring is, die bijdraagt aan hun binding met Marokko en aan het versterken van economische en sociale banden.
In #samenwerking met verschillende overheidsinstanties, maatschappelijke organisaties en #lokale #gemeenschappen worden er diverse activiteiten georganiseerd om de #thuiskomst van de Marokkaanse diaspora te #vieren. Dit omvat #culturele #festivals, #zakelijke ##netwerkevenementen, #educatieve #programma’s en #sociale initiatieven die gericht zijn op het #bevorderen van #wederzijds #begrip en #samenwerking.
Geen fotobeschrijving beschikbaar.
Leuk
Opmerking plaatsen
Delen

#STADSGESPREK - #TOEKOMST VAN DE #ZORG VOOR #OUDEREN

#Stadsgesprek #Toekomst van #Ouderen Als Rabbijn van Alkmaar is het mijn taak om verslag te doen van het recente Stadsgesprek over de toe...