woensdag 4 augustus 2021

Assadaaka - Gespreksgroep ‘Kanker en wat nu?’ rond af.

Door: #Rabbijn #Simon #Bornstein

Op de vrijdagmiddagen tussen 23 april en 21 mei 2021 organiseerde de Assadaaka Community de gespreksgroep ‘Kanker en wat nu?’ De Geestelijk Verzorger verzorgde een deskundige begeleiding bij gesprekken over zeer gevoelige en vaak emotionele momenten waar kankerpatiënten mee te maken krijgen.



Kanker heeft grote invloed op het dagelijks leven. Veel kankerpatiënten, maar ook ex-patiënten ervaren klachten als angst, onzekerheid, somberheid, vermoeidheid en een impact op de (echtelijke) relatie.

Tijdens de vijf bijeenkomsten van de gespreksgroep maakten (ex-) kankerpatiënten kennis met elkaar, leerden zij van elkaars ervaringen en versterkten zij hun eigen bestaan en de steungroep om zich heen onder begeleiding van de Geestelijk Verzorger van de Assadaaka Community.

Niet alle problemen konden opgelost worden, maar de zestien deelnemers aan de groep en de Geestelijk Verzorger boden een luisterend oor, een platform om ervaringen, gevoelens en emoties bespreekbaar te maken.

Tegenwoordig heeft ook COVID grote invloed op kankerpatiënten. Vragen als ‘hoe gaat mijn medische behandeling onder invloed van CORONA? Of ‘Hoe kwetsbaar ben ik door COVID?’ konden binnen de veilige omgeving van de gespreksgroep uitgebreid besproken worden.

Daarnaast werden de deelnemers wegwijs gemaakt door de Geestelijk Verzorger betreffende de beschikbaarheid van alle vormen van hulp voor kankerpatiënten, mantelzorgers en andere mensen in de omgeving van de patiënt

Een lange reeks persoonlijke en vaak zeer intieme vragen werden door de Geestelijke Verzorger beantwoord tijdens de kringgesprekken . Voor een aantal deelnemers werden individuele begeleidingsgesprekken ingepland. Ook vond er nazorg plaats via video-bel-gesprekken: facetime.

Heeft u te maken met vragen rond kanker en of de gevolgen hiervan in uw gezin of dagelijks leven? Dan kunt u ook na afronding van deze gespreksgroep op individuele basis contact nemen met de Geestelijk Verzorger voor het maken van een afspraak.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

#BIJEENKOMST "#SOLIDAIR MET# ISRAËL"

Door: #Rabbijn #Simon #Bornstein ® Na de verschrikkelijke aanval op Israël hebben Joodse organisaties in Nederland, waaronder de Joodse Ge...