woensdag 17 februari 2021

Gebed om afwending van COVID pandemie

Rabbijn Simon Bornstein®

Almachtige! Lankmoedige! Voor U treden wij heden nader om te bidden op de graven van de vrome wereldbewoners, die zuilen der Wet, die steunpilaren van de godsdienst, die heiligen van de Allerhoogste, die zich voortdurend haastten voor Uw Woord, Uw Wetten, die voor U heen zijn gegaan, in oprechtheid, in volmaakte daden en handelingen, die door hun levenswandel en goed gedrag steeds gedurende hun leven in de bres zijn gesprongen, om Uw brandende toorn van ons af te wenden en van heel Israël, Uw volk.





Wend U nu, vandaag naar de gebeden van Uw dienaren, die tot U schreien, met geheel hun hart, met beden, wenen en smekingen, om hen te helpen wegens hun verdiensten en ons van uit de nood tot verademing te voeren, want ons hart is moedeloos, onze knieën vervlieten, als water, want de gramschap heeft zich geopenbaard.

Uw gramschap die de aarde doet sidderen, voor welke geen van Uw schepselen kan bestaan, de sterfte heeft in ons Rijk aangevangen te woeden, de dood is in onze woningen geslopen en heeft sterfte, COVID, ziekte en nood in onze stad verbreid. En nu, Eeuwige, onze God! Wanneer U gebiedt de stad te sparen, wie kan dit dan keren?

Wanneer U, Allerhoogste, het hebt besloten, wie kan het dan beletten? Voorwaar, U bent het die gunst bewaart tot de duizendste generatie, die veel weldaden bewijst, omwille van Uw Grote Naam! Groot in raad, Machtig in daad! Wiens ogen alle menselijke wegen waarneemt; ontferm U toch over ons en help ons!

Spaar en ontferm u over het leven van knaap en zuigeling, jongeman en maagd, man en vrouw, bejaarden en grijsaards, spaar deze stad en het gehele land, door het te helpen, om Uwentwil, ter willen van zijn grote en sterke bevolking.

Ach! Gedenk toch in toorn de ontferming; wis onze zonden en overtredingen uit, maar tuchtig ons niet in Uw toorn, vergeef en scheldt kwijt conform Uw oneindige Barmhartigheid, gebiedt de Engel van het Verderf ‘laat uw hand af, verwijder u en – ga - !

Zoals U over Ninevé, die grote stad, heeft ontfermd, over mensen en vee, zo zult U ons sparen en U over ons ontfermen, onze gebeden verhoren, zoals U gehoor hebt gegeven aan de bede van Pinchas, gelijk er geschreven staat; ‘Pinchas wierp zich neer, hij bad en de sterfte hield op!’

Beschouw onze gebeden als een brand- en wierrook-offer op het altaar, om over ons verzoening te doen en de sterfte te doen ophouden. Zoals de sterfte ook eindigde door Aharon, uw heilige, zoals gezegd is; ‘hij stond tussen de levenden en de doden en de sterfte hield op.’

Laat het U welgevallig zijn als het brandoffer door Koning David voor U gebracht, om de sterfte onder het volk te doen ophouden en het dodend zwaard weer in de schede te steken, gelijk er geschreven staat ‘de Eeuwige gebood de Engel en hij stak het zwaard weer in de schede!’

Laat Uw barmhartigheid Uw toorn doen bedaren, om ons te redden van de COVID, van de sterfte, van alle boosaardige kwalen. 

Ach, God! Genees toch alle op het ziekbed verworpenen en hen die door deze boosaardige plaag zijn aangetast. Voer hen uit de dood in de ruimte, genees hen volkomen, naar lichaam en ziel, schenk hen nieuwe levenskracht en omgord hun lendenen als die van een man.

Wend hun kwaal van hen, door hen gezond en wel weer te doen herstellen en voor het leven te behouden. Opdat zij Uw genade en ondoorgrondelijke grote wonderen bekend kunnen maken, de boodschap van Uw trouw van ouders aan komende generaties door kunnen geven en zij dit ook zullen doen tot aan het verste nageslacht.

Bescherm ook het leven van de geneeskundigen, die dagelijks de zieken bezoeken, versterkt hun gebeente, verzadig met genoegen hun lichamen, dat de plaag hen niet aan zal tasten, dat hun lichaam niet besmet zal worden, vervul hen met Uw verheven Wijsheid, om al de zieken naar hun behoeften heil aanbrengende lafenis en geneesmiddelen toe te dienen. 

Steun hen met Uw sterke hand, om elke plaag en kwaal te genezen, in Uw hand is het toch om te helpen, Almachtige God, getrouwe Koning, Genezer van al het vlees!

 

Op U is hun hoop de gehele dag gevestigd, want U alleen, Eeuwige, bent de waarachtige Arts en buiten U bestaat er geen.

Schenk ook hen, die de zieken dag en nacht verplegen, een gezond lichaam, verwijder van hen alle kwade toevallen, iedere stank. Geef hen kracht en vermogen, om die last te dragen met alle volharding en geest.

Ach, Eeuwige! Laat niet onverhoord van U terugkeren, dat de bedrukten niet beschaamd van U zullen wijken. U toch bent Almachtig. U is niets onmogelijk: de aangetasten geef hen sterkte, de zieken geneest hen, verleen de geestelijk te neer geslagenen nieuwe veerkracht en richt de onzeker staanden op.

Het moge U welbehagen Eeuwige, ons te redden, U te onzer hulp te spoeden, ter wille van de godsvruchtige en deugdzame mannen en vrouwen die hier op deze heilige plaats rusten, verleng onze levensdagen in geluk, onze jaren in genoegen, van nu tot in de eeuwigheid!

Ameen!

#BIJEENKOMST "#SOLIDAIR MET# ISRAËL"

Door: #Rabbijn #Simon #Bornstein ® Na de verschrikkelijke aanval op Israël hebben Joodse organisaties in Nederland, waaronder de Joodse Ge...