zondag 8 november 2020

10 november 2020 #DAG VAN DE #MANTELZORG

 Door: Rabbijn Simon Bornstein

Dinsdag 10 november is de #Nationale #Dag van de #mantelzorg.
#Mantelzorg betekent dat je zorgt voor iemand van je #misjpoche, #dierbaren of de #Joodse #Gemeenschap is. Velen van ons zijn mantelzorgers, soms voor een korte periode, soms voor jaren.


Rabbijn Simon Bornstein



Samen zorgen we voor elkaar. Dit kan soms #zwaar zijn, naast een baan, een #gezin en andere #verantwoordelijkheden.

Vooral in deze tijden kan het bieden van #mantelzorg extra belastend zijn, omdat bijvoorbeeld de #scholing van ##kinderen ook tot je taken gaat behoren of omdat instanties die verlichting kunnen bieden of #ondersteuning (tijdelijk) sluiten.
Ook kan #respijtzorg afnemen en/of uitvallen. Een #luisterend #oor dat niet meer of minder geboden kan worden tijdens #corona, kan ook zwaar zijn.
Niet meer #samen #eten en samen de zorgen delen kan een groot #gemis zijn, men heeft dit nodig om bij te kunnen tanken en om de #regie te blijven houden over de eigen #gezondheid.
Deze groep mensen wordt in deze tijden extra geraakt. En daarom is het belangrijk dat ze op de #Nationale #Dag van de #Mantelzorg in het zonnetje worden gezet. Hier staan we ieder jaar bij stil.
Wij wensen alle #mantelzorgers een mooie dag toe en wensen ze veel sterkte de komende tijd. Voor hulp kunnen ze altijd terecht bij #Rabbijn #Simon #Bornstein en zijn #team, ook in moeilijke tijden.
Heeft u behoefte aan een #luistend #oor?
Bel 06 272 641 38.

#Blijf #gezond.

#BIJEENKOMST "#SOLIDAIR MET# ISRAËL"

Door: #Rabbijn #Simon #Bornstein ® Na de verschrikkelijke aanval op Israël hebben Joodse organisaties in Nederland, waaronder de Joodse Ge...