woensdag 2 september 2020

Internationale erkenning voor werk Rabbijn Simon Bornstein®

 Door: Rabbijn Simon Bornstein®


De spraakmakende initiatieven van Rabbijn Simon Bornstein® trekken niet alleen in eigen land aandacht. Ook vanuit het buitenland worden de ontwikkelingen op de voet gevolgd.




De inzet van de vrijwilligers en Nederlandse Afdeling van de Fédération Mondiale du Judaisme Marocain trekt met hun opmerkelijke initiatieven veel aandacht. Buitenlandse hoogwaardigheidsbekleders loven dit werk regelmatig.

Zijne Koninklijke Hoogheid Moulay Rachid, broer van Zijne Majesteit Koning Mohammed VI van Marokko, ontving in 2005 - viering van 400 jaar diplomatieke betrekkingen tussen Nederland en Marokko - tijdens de opening van de Marokkotentoonstelling in de Nieuwe Kerk in Amsterdam een afvaardiging van de Marokkaans-Joodse Wereldorganisatie. 

De prins en de daar verzamelde leden van de Marokkaanse regering prezen niet alleen de enorme inzet bij het uitdragen van de Marokkaans-Joodse Cultuur in Nederland maar in het bijzonder het uitbouwen van de goede relaties tussen bevolkingsgroepen in Nederland en daar buiten.

Dr. Israël Singer, Voorzitter van het World Jewish Congress, onderstreepte in 2006 krachtig het grote belang dat hij hecht aan de versterking van de vreedzame dialoog tussen de grote monotheïstische godsdiensten en de rol die organisaties als de Wereldfederatie van Marokkaanse Joden daarbij vervullen.

Singer stelde: “Er bestaat geen botsing tussen godsdiensten en culturen, dat kunnen we iedereen middels dialoog en educatie duidelijk maken. Dialoog brengt de noodzakelijke vrede in de wereld dichterbij.”

Tijdens de 5e Internationale Conferentie voor Opperrabijnen en Joodse Leiders in de Israëlische hoofdstad Jeruzalem (2006) prees de Israëlische Opperrabbijn Shlomo Amar de initiatieven en grote inzet van de Marokkaans-Joodse Wereldorganisatie.

De 
Opperrabbijn zegende Rabbijn Simon Bornstein, die als afgevaardigde van de Nederlandse Afdeling van de Wereldfederatie van Marokkaanse Joden deelnam aan de conferentie.

Amar werd Marokko geboren en emigreerde als tiener naar Israël waar hij al snel tot de meest vooraanstaande Sefardische geleerden behoorde.

Onlangs leidde de Opperrabbijn een uitgebreide delegatie van in Marokko
geboren Israëlische rabbijnen naar zijn geboorteland, waar zij door Zijne Majesteit Koning Mohammed VI met veel eer ontvangen werden.

Wereldwijd geldt Amar als de hoogste religieuze autoriteit voor Marokkaanse en andere Sefardische Joden.

In de afgelopen jaren werd Rabbijn Simon Bornstein® genomineerd voor de Onderwijs Top Talent Prijs en ontving hij een hoge Marokkaanse onderscheiding.

Inmiddels heeft de President van de Wereldfederatie van Marokkaanse Joden op 01 september 2020 zijn hartelijke gelukwensen overgebracht aan Rabbijn Simon Bornstein®.

Dit naar aanleiding van zijn aanstelling als volledig bevoegd Geestelijk Verzorger van de Assadaaka Community.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

#BIJEENKOMST "#SOLIDAIR MET# ISRAËL"

Door: #Rabbijn #Simon #Bornstein ® Na de verschrikkelijke aanval op Israël hebben Joodse organisaties in Nederland, waaronder de Joodse Ge...