zondag 13 september 2020

Feestelijke Open Monumentendag in Alkmaarse Synagoge

Door: Rabbijn Simon Bornstein®

De jaarlijkse Open Monumentendag in de Alkmaarse Synagoge verdient een groot compliment. In een uitmuntende sfeer werden enige honderden bezoekers warm ontvangen. 



In de Sjoel zelf werd men door goed gemutste vrijwillige gidsen rondgeleid in de Sjoel, langs het mikwe, het schooltje en de Abraham de Wolfzaal. 

Op een lange tafel werd een uitgebreide collectie Joodse en Israël producten te koop aangeboden door vrolijke dame. In de keuken was voorzitster Loes Citroen bezig met de voedsel voorziening, de vrijwilligers kregen een fijn maaltje voorgeschoteld.

In de fraaie bibliotheek konden vrijwilligers zich soms even terugtrekken om te eten, even wat met elkaar te praten om daarna weer een nieuw ploegje gasten rond te leiden.

Alkmaarse Synagoge

In de Alkmaarse Sjoel is een fraaie tentoonstelling te zien van schilderwerken van mevrouw Peper. De Alkmaarse Synagoge wordt gekenmerkt door fijn team en een goede sfeer.

Hierdoor is ruimte ontstaan voor enige nieuwe initiatieven, zoals een vernieuwde en goed uitziende website van de Alkmaarse Sjoel, en nu dus ook een fijne kunsttentoonstelling en een CORONA-proof georganiseerde OPEN MONUMENTENDAG 2020.

Het Sjoelbestuur en de vrijwilligers verdienen een pluimpje voor hun inzet en krijgen langs deze weg een compliment!

#BIJEENKOMST "#SOLIDAIR MET# ISRAËL"

Door: #Rabbijn #Simon #Bornstein ® Na de verschrikkelijke aanval op Israël hebben Joodse organisaties in Nederland, waaronder de Joodse Ge...