maandag 24 juni 2019

Opperrabbijn Raphael Evers onthult naamschild Sjoel West

Door: Rabbijn Simon Bornstein®
Opperrabbijn Raphael Evers heeft op zondag 23 juni 2019 het nieuwe naambord aan de geveld van Sjoel West onthuld. Voor de eerste maal in de zeventig jarige historie van de Sjoel werd een bord aan de buitengevel geplaatst.

Het nieuwe naambord van Sjoel West, met het Schild van David

Bij de onthulling voerde namens de Gemeente Amsterdam stadsdeelvoorzitter Fenna Uchliki en Opperrabbijn Evers het woord. Na de toespraken volgde een informele party waar vertegenwoordigers van tempels en kerken in de omgeving aanwezig waren. Zij kregen een rondleiding met uitleg in de Sjoel.

De party werd opgeluisterd met een overvloedig Mediterraan-Israëlisch buffet en live Jiddische Klezmermuziek. Op het plein voor de Sjoel vormde zich al snel een kring van dames en heren die de Hora-dansen energiek inzetten. Te midden van een fantastische sfeer werden oude vriendschappen stevig herbevestigd. 


#Naambord #SjoelWest #Opperrabbijn #RaphaelEvers #Stadsdeelvoorzitter #Interreligieus #Klezmer #buffet #koosjer #SchildvanDavid

#BIJEENKOMST "#SOLIDAIR MET# ISRAËL"

Door: #Rabbijn #Simon #Bornstein ® Na de verschrikkelijke aanval op Israël hebben Joodse organisaties in Nederland, waaronder de Joodse Ge...