zondag 27 mei 2018

Geen belasting op getto-uitkering

Door: Rabbijn Simon Bornstein

Er wordt toch geen belasting geheven over de getto-uitkeringen die Joodse oorlogsslachtoffers in sommige gevallen uit Duitsland kunnen ontvangen. Voortaan tellen getto-uitkeringen niet meer mee in het inkomen van de persoon die een dergelijke uitkering ontvangt. Staatssecretaris Menno Snel maakt met nieuw beleid een einde aan de situatie, dat de belastingvrije uitkering toch nadelig uitkwam voor oorlogsslachtoffers.

Koningin Beatrix spreekt de Knesset toe, als
 verbeeld in de tentoonstelling
 'De Joden en het Huis van Oranje'
(Joods Historisch Museum)


Sommige uitkeringen zijn bedoeld voor mensen die gedurende de Tweede Wereldoorlog als kind gedwongen onbetaalde arbeid hebben verricht in getto' s. Staatssecretaris Menno Snel van Financiën presenteerde op vrijdag 18 mei een oplossing voor dit vraagstuk, zo meldt het Financieel Dagblad op zaterdag 19 mei 2018, p. 9.

Daarmee kwam de Staatssecretaris terug op zijn eerdere stellingname dat voor de oorlogsslachtoffers geen uitzondering gemaakt zou kunnen worden. Een rechtvaardig besluit van de bewindsman.

#BIJEENKOMST "#SOLIDAIR MET# ISRAËL"

Door: #Rabbijn #Simon #Bornstein ® Na de verschrikkelijke aanval op Israël hebben Joodse organisaties in Nederland, waaronder de Joodse Ge...