woensdag 9 mei 2018

Alkmaarse sjoeldiensten erg op prijs gesteld

De regelmatige diensten en bijeenkomsten worden algemeen gewaardeerd en voorzien duidelijk in een grote behoefte. De bijeenkomsten en diensten worden druk bezocht. Het team van de vrijwilligers en het bestuur vormen een hecht en warm team.

Rabbijn met echte Alkmaarse Kaasmeisjes

Eén van de mensen van het eerste uur is Arnold Troostwijk. Tijdens een recente maaltijd-bijeenkomst werd Arnold Troostwijk uitgebreid in het zonnetje gezet en bedankt voor zijn decennia lange vrijwillige inzet tijdens een toespraak door Rabbijn Simon Bornstein. Ondersteund door zijn lieve echtgenote is de heer Troostwijk ook op hoge leeftijd op zijn eigen wijze betrokken bij Joodse activiteiten in de regio. 

Druk bezochte bijeenkomsten in Sjoel Alkmaar
De Alkmaarse Synagoge is een onafhankelijke, particuliere synagoge. Hoewel de sjoel niet is aangesloten bij een overkoepelend Joods kerkgenootschap, onderhoudt het uitmuntende relaties met alle in Nederland actieve Joodse organisaties. 

Ook bestaan er goede banden met de lokale overheden en andere maatschappelijke organisaties. De Alkmaarse Synagoge staat, zeer gewaardeerd, midden in de Alkmaarse samenleving.

Als Vriend van de Sjoel kunt u de activiteiten mede mogelijk maken door te doneren aan de Stichting Alkmaarse Synagoge: 

Rekening ING: 7778010 IBAN: NL46INGB0007778010 BIC: INGBNL2A ten name van de Stichting Alkmaarse Synagoge


.

#BIJEENKOMST "#SOLIDAIR MET# ISRAËL"

Door: #Rabbijn #Simon #Bornstein ® Na de verschrikkelijke aanval op Israël hebben Joodse organisaties in Nederland, waaronder de Joodse Ge...