donderdag 12 april 2018

Sjoah in de Rapenburgerstraat

Bezoek aan tentoonstelling:
'Sjoah in de Rapenburgerstraat'
Rabbinaat Alkmaar nodigt uit:
De tentoonstelling geeft een overzicht van de inwoners van de Amsterdamse Rapenburgerstraat tijdens de Tweede Wereldoorlog.


Bewoners, bedrijven en instellingen worden met beeldmateriaal en namen op grote panelen in in beeld gebracht. De vele foto's brengen de vermoordde Joodse bewoners weer tot leven. De bezoeker kan hen recht in de ogen kijken.




De Rapenburgerstraat was een belangrijke straat in de Amsterdamse Jodenhoek. Er waren belangrijke instellingen gevestigd die van groot belang waren/ zijn voor de Joden van Alkmaar en het Hollands Noorderkwartier.


Daarnaast woonde de Alkmaarse rabbijn daar ook tijdens de Sjoah. Deze vooroorlogse rabbijn uit Alkmaar heeft een prominente plaats in de tentoonstelling. Twee complete panelen worden aan hem gewijd. Aan de hand van het levensverhaal van de vooroorlogse Alkmaarse rabbijn neemt rabbijn Simon Bornstein u mee op weg door deze grootse tentoonstelling.
Na de rondleiding is er ruimte voor een gesprek over de indrukken onder het genot van een kopje thee (voor eigen rekening).
Datum: zondag 29 april 2018
plaats: Stadsarchief Amsterdam
tijd: 14.00 uur
kosten: geen, behalve kopje thee voor eigen rekening na de rondleiding
aanmelden verplicht via: aanmelding gesloten
adres:
Stadsarchief Amsterdam
Vijzelstraat 32
1017 HL Amsterdam
We verzamelen om 14.00 uur op een plaats, welke na aanmelding wordt medegedeeld.
Telefoon voor noodgevallen: 06 272 641 38

#BIJEENKOMST "#SOLIDAIR MET# ISRAËL"

Door: #Rabbijn #Simon #Bornstein ® Na de verschrikkelijke aanval op Israël hebben Joodse organisaties in Nederland, waaronder de Joodse Ge...